Ferestre din lemn stratificat
Detalii tehnice pentru tamplarie de exterior
Lemnul din care se executa tamplaria este triplustratificat profil Eurofalz 68/82. Lemnul stratificat este mai sigur, mai durabil si mai rezistent in timp, astfel nu apar probleme de incovoiere si modificari structurale, eliminandu-se problemele ulterioare. Tamplaria din lemn stratificat are o structura interna organica compacta, rezista in mediul natural fara sa sufere schimbari majore ale proprietatilor fizico-chimice in timp, respira permanent, nu face condens pe profil nicioadata. Lemnul stratificat permite crearea de forme, texturi si culori unice in domeniul tamplariei, obtinandu-se cu succes forme rotunde si ovale.
Pentru ferestrele de exterior se foloseste lemn cu umiditate de 12% ±2% cu dimensiuni pentru profile de 68/82 mm, 78/82mm si 90/82mm. Ferestrele vor avea deschidere clasica si se va folosi feronerie de foarte buna calitate, de tip ROTO origine Austria care are 10 ani garantie. Adezivul folosit este aracet marca Jowat 102.20 din grupa D4.
Pentru finisarea si protectia tamplariei din lemn stratificat se folosesc lacuri profesionale pe baza de apa marca Sikkens, care includ rasina Powerfeed si pigmenti pe baza de oxizi metalici transparenti. Aceste componente ofera posibilitatea cresterii andurantei in exploatare pentru tamplaria din lemn stratificat, asigurand, totodata, protectie suplimentara impotriva radiatie UV si agentilor agresivi de mediu. De asemenea, gradul de transparenta specific acestor sortimente permite obtinerea unui nivel estetic deosebit al produselor finite.
Datorita faptului ca pentru ferestre, sticla reprezinta aproximativ 80% din suprafata tamplariei, am acordat o atentie deosebita alegerii acesteia si anume folosim geam termoizolator float-low-e cu gaz argon, etc. Indicatorul de baza la un geam il reprezinta coeficientul de transfer termic. Coeficientul de transfer termic cel mai mic da confortul cel mai mare. Foaia de sticla cu strat low-e reduce pierderile de caldura la 10% fata de 90% cat se pierde prin sticla normala. De asemenea prin scoaterea aerului dintre cele doua foi de sticla si introducerea in cavitate a unui gaz greu – argon, care are proprietatea de a reduce considerabil pierderile de caldura, se obtine un coeficient de transfer termic de 1,1 W/mpK, respectiv de 0,6 w/mpK.
Ferestrele sunt prevazute cu garnituri Q-LON-Schlegel, care se utilizeaza la etansare impotriva curentilor de aer rece sau cald, impotriva umezelii, zgomotului, prafului. Acest tip de garnituri asigura un grad de etanseitate superior, avand un coeficient de transfer termic de k=0.033W/mk.
Pentru etansarea geamurilor se foloseste silicon neutral diverse culori care corespunde DIN 18545 T2, grupa E. Materialul este stabil la temperatura in domeniul -40°C la +180°C, stabilitate buna la imbatranire si intemperii.
Usile sunt prevazute cu garnituri Q-LON-Schlegel, care se utilizeaza la etansarea usilor impotriva curentilor de aer rece sau cald, impotriva umezelii, zgomotului, prafului. Acest tip de garnituri asigura un grad de etanseitate superior, avand un coeficient de transfer termic de k= 0.033W/mk.
Adaptam produsul oricarui proiect
Va prezentam o parte dintre modelele de ferestre din lemn stratificat pe care le putem realiza la comanda. Dispunem de tehnologia necesara si experienta pentru proiecte implementate in orice stil arhitectural.
Consultantii nostri va stau la dispozitie cu informatii si recomandari.